Klantenservice:

0528 – 204027

Winkelwagen

  Snelle levering in Nederland en België    Groot assortiment    Gratis verzending bij besteding €100,- in NL

Mobile menu

Productmenu

Tyleen

Tyleen

Tyleen

De veelzijdige kunststof tyleen wordt gebruikt in verschillende eindproducten. Je vindt het in de meest alledaagse toepassingen zoals: plastic flesjes, plastic zakjes, verpakkingsfilm, water- en gasleidingen, mantels van elektrische kabels, maar ook in technische vezels. Omdat het onder andere bestand is tegen vrieskou en de meeste chemicaliën, wordt tyleen gebruikt in boven- en ondergrondse situaties. Daarom is het ideaal voor gas- en waterleidingen. De kunststof wordt ook wel aangeduid als LDPE of HDPE, maar tyleen is de meest voorkomende benaming. Niet alleen door haar veelzijdigheid is dit een populaire kunststof. Omdat er bij de verbranding van tyleen geen giftige stoffen vrijkomen, is het product ook nog eens goed te recyclen.

Tyleenslangen

Tyleenslangen worden het meest gebruikt bij het aanleggen van kunststof water- en gasleidingen. Het is weerbestendig en dankzij de flexibiliteit van het materiaal zeer geschikt voor lastig bereikbare plekken. Het is belangrijk te weten dat tyleenslangen voor water- en gasleidingen te herkennen zijn aan twee eenvoudige kleurcoderingen. Bij waterleidingen loopt een blauwe streep over de slang. Gasleidingen worden aangeduid met een gele streep. Er zijn ook tyleenslangen zonder kleurkenmerk te koop. Deze zijn alleen te gebruiken als afvoerslang van water of beregeningsslang.

Tyleenslangen – afmetingen en keurmerk

De slangen zijn te krijgen in verschillende afmetingen en diameters. Zo is er in iedere denkbare situatie een slang op maat te maken. Aan een betrouwbaar product worden hoge eisen gesteld. Elke tyleenslang heeft daarom een strenge keuring doorstaan, voordat het op de markt wordt gebracht. Dunwandige slangen krijgen na keuring het kwaliteitskeurmerk HDPE (of PE-HD). Goedgekeurde dikwandige slangen zijn te herkennen aan het LDPE-label, ook wel PE-LD genoemd. Deze kwaliteitslabels garanderen dat de slangen bijvoorbeeld te gebruiken zijn voor de verwerking van drinkwater.

Tyleenkoppelingen

Voor elke tyleenslang is een koppeling beschikbaar. Dik- of dunwandige tyleenslangen vragen ieder om een specifieke koppeling. Daarom is er voor elke constructie altijd een passende koppeling beschikbaar. Een bescheiden greep uit het ruime en gevarieerde assortiment tyleenkoppelingen: verloopstuk, sok, rechte overgang, knie of knie-overgang. Koppelingen zijn ook verkrijgbaar met bijvoorbeeld een muurplaat, einddop of stopkraan. Tenslotte zijn er nog T-stukken met en zonder verloop. Kortom, wat de omstandigheid ook is, hoge kwaliteit tyleenkoppelingen zijn in alle mogelijke standaardformaten tussen 16×16 en 75×75 millimeter te vinden. Zo neem je als vanzelf de leiding bij iedere tyleenklus.