Klantenservice:

0528 – 204027

Winkelwagen

  Snelle levering in Nederland en België    Groot assortiment    Gratis verzending bij besteding €100,- in NL

Mobile menu

Productmenu

PVC buizen

PVC buizen

PVC buizen

De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Deze kunststof komt men veel tegen en kan voor allerhande doeleinden worden ingezet, zowel op industriële schaal als voor huis- en tuingebruik. Omdat het chemisch stabiel, erg stevig, maar toch redelijk flexibel is kan het voor veel zaken worden gebruikt. PVC kan worden gegoten en daardoor in vele vormen voorkomen, tevens is de kleur eenvoudig aanpasbaar. PVC buizen gaan daarnaast erg lang mee, want met een levensduur van ongeveer 100 jaar hoeft u niet bang te zijn dat ze snel aan vervanging toe zijn. PVC kan bovendien eenvoudig worden gerecycled en hergebruikt en is daarmee een relatief duurzame kunststof.

Waar worden ze voor gebruikt?

Ze worden veel gebruikt voor bijvoorbeeld afvoer, waterleidingen en riolering in huizen en bedrijfspanden, maar ook voor onder andere kabelbescherming en voor sierelementen. Er zit een verschil tussen afvoer buizen en druk buizen. Waar de afvoerbuizen geschikt zijn voor het afvoeren van water, zijn de drukbuizen een stukje sterker en daardoor kunnen ze vloeistof onder grote druk gemakkelijk verwerken. Naast deze soorten zijn er ook transparante buizen die goed kunnen worden gebruikt voor vijvers en bijvoorbeeld reclamedoeleinden. De kabelbescherming buizen beschermen datakabels en andere kwetsbare kabels.

Beschikbare maten?

De diameter en lengte hangen af van het soort buis. Afvoerbuizen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in de diameters 32mm tot en met 125mm en de maximale lengte is vier meter. De drukbuizen zijn er in diameters van 16mm tot en met 110mm en deze maximale lengte is 5 meter. Voor de exacte beschikbare maten kunt u het beste even klikken op de soort buis dat u nodig heeft. Natuurlijk kunt u ook met ons contact opnemen als u hier vragen over heeft.

Waar moet ik rekening mee houden?

Belangrijk is dat de buizen over het juiste keurmerk beschikken. Dankzij het KOMO keurmerk weet u zeker dat de kwaliteit erg hoog is en het product veilig kan worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om de goede diameter en lengte voor het beoogde doel aan te schaffen. Ook het gebruik van het juist type buis is van essentieel belang, omdat niet alle soorten hoge druk of grote volumes aankunnen.

Welke koppelingen zijn geschikt?

Er zijn vele verschillende soorten koppelingen, hulpstukken en afsluiters beschikbaar op deze site. Bochten en t-stukken kunt u in diverse graden vinden, evenals afvoerverloopringen, reparatiestokken, sifons en eindkappen. Voor vrijwel elke situatie kunt u hier het juiste product vinden en via het handige menu of de zoekfunctie heeft u snel wat u zoekt.