Klantenservice:

0528 – 204027

Winkelwagen

  Snelle levering in Nederland en België    Groot assortiment    Gratis verzending bij besteding €100,- in NL

Mobile menu

Productmenu

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten kopen doe je op Onlinepvckopen.nl. Wij bieden een brede collectie kratten aan waarmee u altijd voor een nette infiltratie en berging van regenwater zorgt. Door infiltratiekratten te kopen houdt u het natuurlijk en milieubewust. Daar doen we het voor, want uiteindelijk hoort het regenwater thuis in de natuur.

Alle 11 resultaten

Infiltratiekratten: natuurlijk en milieubewust

Regenbuien zijn in ons land aan de orde van de dag. Al dat regenwater moet natuurlijk wel ergens naartoe. In het meest gunstige geval vloeit het water weer terug naar de plek waar het vandaan komt: de natuur. Moeder natuur blijkt echter niet altijd opgewassen tegen de hoeveelheid vrijgekomen water. Gelukkig bieden infiltratiekratten uitkomst. Dankzij deze speciale kratten wordt opvang, opslag en hergebruik van regenwater namelijk eenvoudig mogelijk gemaakt. Infiltratiekratten zorgen ervoor dat het infiltreren van regenwater in de bodem op subtiele wijze wordt vertraagd. Zo infiltreert het water op natuurlijke wijze in de bodem zonder dat daarbij slib of andere vormen van overlast ontstaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Infiltratiekratten zijn opgebouwd uit kunststof (PVC of PP) en vormen het zogenaamde ingegraven sluitstuk van een afvoersysteem. Voor de uiteindelijke berekening van het volume van de rainbox wordt normaal gesproken uitgegaan van een regenval van 20 liter water per vierkante meter verharde oppervlakte. De kratten kunnen handig aan elkaar worden bevestigd tot de benodigde capaciteit is bereikt. Om te voorkomen dat er tijdens het proces gronddeeltjes in de kratten terecht komen en de waterfiltering belemmeren, worden infiltratiekratten ontwikkeld met geotextiel. Hierdoor wordt alleen het water doorgelaten, de gronddeeltjes worden op hun beurt netjes tegengehouden. Om de ophoping van groter vuil te voorkomen, raden we aan om een zandvangput voor de kratten te plaatsen.

Kies voor duurzaamheid

Om de verwerking van het onstane regenwater te faciliteren, biedt onlinepvckopen.nl verschillende producten aan. Deze kunnen onderveeld worden in infiltratiekratten en hulpproducten, zoals geotextiel, bevestigingsclips en zandvangputten. Al onze infiltratie producten zijn met vergaande zorg geselecteerd en staan voor een milieuvriendelijke oplossing. We kiezen daarom bewust voor de producten van Aquacell en Prefab Azura, want duurzaamheid is een bewuste keuze.

Overige informatie

– Infiltratiekrat Aquacell

– Infiltratiekrat Prefab Azura: 200, 400, 600, 800, 1000, 1200 liter

Hulpproducten

– Geotextiel

– Aquacell lite bevestigingsclip.

– Aansluiting t.b.v. infiltratiekratten

– Zandvangputten.

Eigenschappen:

Voor het infiltreren van regenwater, Smeltwater

Merk Wavin

Afmeting kratten 1000x500x400mm LxBxH

1 infiltratiekrat is geschikt voor 10 M2 dak oppervlakte

Meer weten over onze infiltratie producten? Kijk dan verder in ons uitgebreide assortiment of stel ons gerust al uw vragen. Samen werken we graag toe naar een duurzame omgeving